Ez egy nagyon jó fantasy. Ami tőlem nagy szó, mert jobbára nem szeretem a műfajt.

 

Női írótól, női rajzolótól, női fő és egyéb szereplőkkel.

Úgy a... Második, harmadik füzetnél tűnt fel, hogy várjunk csak; itt szinte mindenki nő / nőstény vagy annak tűnik. Az elején kicsit meglepett a szokatlansága, de kis gondolkodás után úgy olvastam tovább, mintha fel se tűnt volna. Az ég világon nincs ezzel semmi baj, csak új volt.

 

Ami a legnagyobb előnye és ékköve ennek a képregénynek, az a rajz. Csodálatosan részletes, kidolgozott, igényes, nagyon jó inkább fakóbb színekkel dolgozó oldalakkal. Tényleg. Egy rossz szavam nincs rá.

Azzal az art-decos és kicsit steam-punkos designal amit a világba beépítettek lehengerlő, passzol az egészhez.

 

A történet meg ahogy egyre jobban kibontakozik és egyre jobban épül a világ, annál élvezetesebb. Az elején sok a miért meg a hogyan, amik szándékosan maradnak homályosak és titokzatosak, jól van megírva, hogy éppen mi az az elengedhetetlen, amiről tudnod kell.

Természetesnek hat az egész, a beszélgetések nem úgy kezdődnek karakterek között, hogy egy tonna expozíciót öntenek a nyakadba számukra indokolatlanul.

Ez zavaró lehet, hogy csak lassan, apránként tud meg az ember dolgokat, sok a rejtett, misztikus tárgy / fogalom / utalás amire nincs és valószínűleg nem is lesz sose magyarázat, de csak egyre jobban húz be, egyre mélyebb az egész.

 

Ez egy háború sújtotta világ ami egy kényes fegyverszünetet és békét élvez, amikor belecsöppenünk az egészbe, de csak papíron.

Emberek, ősiek (állatszabású, varázslatra képes fajok), a félvér leszármazottaik és más különböző fajok. Na meg a régi istenek, akik ha felébrednek és visszatérnek, akkor lesz majd nemulass.

Ki ne szeretne egy kis rasszista, álindokkal indította fajirtásba kezdő háborút boszorkányokkal és egy jó fantasy minden elemével?

 

Mind a 10 ujjadat megnyalós alkotásról van itt szó.

Monstress V2015 #1
ComicVine: 504982
Copyright: © Image
Író(k): Marjorie Liu
Rajzoló(k): Sana Takeda
Színező(k): Sana Takeda
Borító: Sana Takeda
Monstress V2015 #1
ComicVine: 504982
Copyright: © Image
Író(k): Marjorie Liu
Rajzoló(k): Sana Takeda
Színező(k): Sana Takeda
Borító: Sana Takeda
Monstress V2015 #4
ComicVine: 520233
Copyright: © Image
Író(k): Marjorie Liu
Rajzoló(k): Sana Takeda
Színező(k): Sana Takeda
Borító: Sana Takeda
Kapcsolódó rövid
Amikor egy ősi isten felébred

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.