We stand on guard

Ez egy klasszikus mi lenne ha képregény, kicsit sci-fi, kicsit cyberpunk talán, óriás mech-ekkel és fröcsögő vérrel.

 

Dióhéjban, a távoli, de annyira nem túl távoli jövőben az USA és Kanada összeháborúzza magát.
Amerika megszállja és elfoglalja északi szomszédjának nagy részét és teljes hatalomátvétellel irányítja az országot.

 

Viszont vannak lázadók, akiknek ez nem igazán tetszik. Tipikus kicsi lázadó csoport a nagy és gonosz túlerővel szemben. Amerikának robot vadászkutyái, óriás lépegető tankjai és szuper drónjai vannak.

Még egy dolog amit megjegyeznék, ami annyira tipikusan amerikai dolog, egy új, de még jóvá nem hagyott de azért néha használt új vallató / faggató eszköz, amit az emberek agyába kötnek be direktbe 'á la' Mátrix, így annyiszor tudják úgy megkínozni és olyan fájdalmakat tudnak okozni, ami a valóságban túlélhetetlen lenne, de hát a valóságban a haja szála se görbült, hozzá se értek, így nem is igazán kínozták meg úgyhogy teljesen legális meg etikus és a többi.

 

Ja igen, különösebb spoiler nélkül elmondható, hogy kanadai édesvízi készletei miatt áll a bál, de többet viszont tényleg nem kell mondani erről.

Leginkább a megszállt kanadai oldalról és a lázadók szemszögéből látjuk a dolgot, egy kisebb sejt megpróbáltatásairól és küzdelmeiről.

 

Az írója ugyan az a Brian K. Vaughan[1], aki olyan dolgokért felelős mint az Y: The last man[2] és Saga[3]. Elmondható, hogy tudja mit csinál, egy elismert alkotóról beszélünk aki már több különböző díjat nyert.

 

 

Az édesvíz és ivóvíz készletek fontosak és nem tartom elképzelhetetlennek hogy nemsokára eljön az idő, amikor a víz lesz az új olaj a világon, de hogy nem így fog lecsengeni, abba azért egész biztos vagyok.

 

És amúgy ebből egy nagyon fasza filmet lehetne csinálni. Hé, Hollywood, hogyha már úgy is basztok egyedi ötlettel előállni, így van egy elég fasza Storyboard amit felhasználhatnátok.

We Stand On Guard V2015 #1
ComicVine: 493765
Copyright: © Image
Író(k): Brian K. Vaughan
Rajzoló(k): Steve Skroce
Színező(k): Steve Skroce
Betűző(k): Fonographiks
Borító: Steve Skroce
We Stand On Guard V2015 #3
ComicVine: 499075
Copyright: © Image
Író(k): Brian K. Vaughan
Rajzoló(k): Steve Skroce
Színező(k): Steve Skroce
Betűző(k): Fonographiks
Borító: Steve Skroce

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.