Az egyik legjobb Joker képregény, ha nem a legjobb. Pont.
Nincs semmi de, semmi ámbár.

 

Ez egy egyértelműen kötelező minden Batman / Joker kedvelőnek. Nem csak kult klasszikus, hanem ténylegesen elismert és nagyra tartott műről van szó.

 

Batman és Joker dinamikája és Alfred rálátása a dolgokra, zseniális. Zseniális felépítés és bólogatós végkifejlet.

 

Joker be akarja bizonyítani őrültségében, hogy elég egy rossz nap... Egy nap elég és a testben és lélekben legerősebb ember is összeomlik, megtörik és megőrül. 

 

Készült belőle rajzfilm is ami 95-97% százalékban egész jó.[1] Képregényben természetesen jobb, de ha nincs kedv, az is megteheti. Viszont van benne egy ököl méretű pirula amit nem lehet lenyelni, ami nincs benne a képregényben és ha nagyon meg akarom érteni, hogy miért került bele... Oké... De... de mind Batman, mind Batgirl karakterét úgy döngöli a földbe, mint ha nem lenne holnap, mintha a forgatókönyv író / rendező szinte egyetlen más Batman képregényt sem olvasott volna, legfeljebb ezt az egyet. Kétséget kizárón egyértelmű, hogy melyik jelenetről beszélek.

 

És akkor itt a vicc a végéről, angolul, nem akarom lefordítani...

"Two guys live in an insane asylum. And one night, one night they decide they don't like living in an asylum any more. They decide they're going to escape! So, like, they get up onto the roof, and there, just across this narrow gap, they see the rooftops of the town, stretching away in the moon light... stretching away to freedom. Now, the first guy, he jumps right across with no problem. But his friend, his friend did not dare make the leap. Y'see... Y'see, he's afraid of falling. So then, the first guy has an idea... He says 'Hey! I have my flashlight with me! I'll shine it across the gap between the buildings. You can walk along the beam and join me!' B-but the second guy just shakes his head. He suh-says... He says 'Wh-what do you think I am? Crazy? You'd turn it off when I was half way across!'"

 

És egy nyitott véggel, amiről nekem erős érzéseim vannak, hogy mi történik az utolsó panel után, egyértelműen az egy táborba tartozom.

 

Nehéz a legjobbakról spoiler mentesen írni, azokról, amik megérdemlik. Körbeírni, körbetáncolni. De mindenképpen érdemes, sőt, kötelező a legjobbak között említeni és akár csak egy pár mondattal felhívni rá a figyelmet.

Batman: The Killing Joke: The Deluxe Edition - HC V2008 #1
ComicVine: 384478
Copyright: © DC Comics
Író(k): Alan Moore, Brian Bolland
Rajzoló(k): Brian Bolland
Színező(k): Brian Bolland
Betűző(k): Ellie De Ville, Richard Starkings
Borító: Brian Bolland

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.