Batman - The Dark Knight Returns

Egy kult klasszikus Batman történet.

Ez egy olyan könyv amit Batman rajongóknak kötelező elolvasni, aki meg valamennyire érdekelt Batman témában, könnyen ajánlható ugródeszka.

 

Fontos megjegyzés, hogy ez a könyv adta alapját a Batman V Superman[1] film egy részéhez. VÁRJÁL! NE MENJ! HADD MONDJAM VÉGIG!

Szóval, míg az a film egy szakmai kifejezéssel élve "egy gőzölgő kalap szar" volt, ez egy teljesen más tészta. Csak kiinduló pont volt ez a képregény, azt, hogy mennyire egy elcseszett rész feldolgozása volt, az leírhatatlan.

Mielőtt még tovább megyek, készült belőle egy két részes animációs film[1. rész][2. rész] ami nagyságrendekkel jobb mint az élő szereplős film és elég hű a nyomtatott felmenőjének.

 

Fölösleges lenne belemenni mennyi minden különbözik a film és képregény közt, inkább maradjunk annyiban, hogy ennek a végén is van egy Batman Vs. Superman jelenet. Úgyhogy ha érdekel egy normális bunyó a kettő közt, akkor erősen ajánlott olvasmány.

 

Batman visszavonult, 10 éve nem látta senki, már 50+ éves. Jason Todd[4] halott. Dúl a hidegháború és Superman Ronald Reagan[5] ölebe lett. Gothamben elszabadult a pokol, soha nem látott banda háborúk dúlnak.
És Bruce Waynenek ez nem fekszik.

 

Carrie Kelley szintén nem bírja tovább, középiskolásként egyedül száll szembe a mutánsok ellen akik rettegésben és terrorban tartják a várost.

 

Nagyon erősen ajánlott olvasmány, egyetlen kiemelkedő hátránya, az az olvashatósága. Nem mai darab, a '80-as évekből származik és mintha még nem ment volna annyira hogyan hol szerepeljen a narrátor szövege és a különböző szöveg buborékok. Néha nehéz olvasni, hogy akkor most pontosan melyik panelhoz tartozik melyik szöveg.
És nem is a rajzok maguk fognak megfogni, az is borítékolható, de kár lenne kihagyni.

Batman: The Dark Knight Returns - TPB V1986 #1
ComicVine: 260758
Copyright: © DC Comics
Író(k): Alan Moore, Frank Miller
Színező(k): Klaus Janson
Betűző(k): John Costanza, Typeset

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.