Pyongyang - A Journey in North Korea

Ez egy nem hagyományos képregény, igazából bármilyen más médiumba is mehetne ez a történet, de mivel az író ebben volt jártas, ebbe lett létrehozva.

 

A történet roppant egyszerű, egy visszaemlékezős személyes történet / elmesélés arról, amikor egy kanadai grafikus / animátor Guy Delisle[1] kimegy Észak-Koreába (illetve pontosabban kiküldik) dolgozni pár hónapra és leírja a tapasztalatait.

 

Nagy dologra nem kell számítani, újdonság nem igazán fog kiderülni amiről nem tud az ember. Mégis csak munka miatt volt ott, megfigyelték ahogy kell, nem csinált hülyeséget, nem kémkedni, megszöktetni, vagy lázítani ment.

Csak dolgozni.

 

De, vannak meglepő dolgok amikről beszámolt amiket először hallottam. Például, hogy a repülőről való leszállás után a virágcsokrot amit egyből a kezébe nyomtak, az nem neki van ám, hanem a nagy és dicső vezéreknek a szobrához, másnap az első kötelező program és pont, hogy az meg legyen "koszorúzva".

 

Ha érdekel a remete ország, akkor ajánlatos.

Teljesen korrekt.

 

Vannak hasonló utazós beszámolói is, Shenzen[2], Burma[3], Jeruzsálem[4]

De azokhoz egyelőre nem volt szerencsém, egyszer majd talán.

Pyongyang: A Journey in North Korea - OGN V2005 #1
ComicVine: 289620
Copyright: © Drawn & Quarterly
Író(k): Guy Delisle
Rajzoló(k): Guy Delisle
Színező(k): Guy Delisle
Borító: Guy Delisle

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.