Ez egy egészen oké alternatív Pókember történet.
Egy alternatív 1930-as New Yorkban járunk nem sokkal a pénzügyi válság után. Peter Parker egy senki, May néni meg egy "Szocialista agitátor" aki próbál a "rendszer" ellen lázadni és prédikálni látván a szörnyű állapotot ahogy a lakosság egy nagy része élni kényszerül.
Hála égnek Ben bácsi már halott amikor megismerkedünk Peterrel és nincs "Nagy hatalommal nagy felelősség" bölcsesség.

 

Az, hogy hogyan lett Peterből fotóriporter, majd később pókember, miért Osborn a főrosszfiú, az egy érdekes új feldolgozása az egésznek.
Ez nem egy szép új világ, az Amerikai Állam halott és a korrupció teljes gőzerővel tombol a városban. Kizsákmányolás, félelem és mély-nyomor, innen indul Parkerünk az idealista fejével és lesz egy nem tökéletes szuperhősünk a végére.
Jóformán csak eredettörténetet kapunk ebből a 4 füzetből vagy az ezeket összegyűjtő kötetből, de az elég is. Vannak még történetek ebből az univerzumból, de jó bemutatása ennek a világnak.

 

Egy olvasást megér, ha a Spider-Man: Into the Spider-Verse c. filmben megtetszett a karakter, akkor meg mindenképp ajánlott.

Kapcsolódó kiadványok
Spider-Man: Noir V2009 #1
ComicVine: 146956
Copyright: © Marvel
Író(k): David Hine, Fabrice Sapolsky
Rajzoló(k): Carmine Di Giandomenico
Színező(k): Carmine Di Giandomenico
Betűző(k): Artmonkeys Studios
Borító: Dennis Calero, Patrick Zircher
Szerkesztő(k): Alejandro Arbona, Joe Quesada, Warren Simons

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.