A felszínen egy egyszerű karakterdráma. Egy középkorús, karrierjében megnyugvó építész / tanár akinek az 50. születésnapján belecsap a házába egy villám és mindene odavész a tűzben, majd újra próbálja kezdeni az életét.

Egyszerű kezdés, de ezt a fő szálat visszaemlékezésekkel megtömve megismerjük az egész életét, az eddigi legfontosabb pillanatait. Ami még fontosabb, hogy jövendőbeli ex-feleségét is és közös kapcsolatukat.

 

Az emlékek fontossága és összeütköztetése a valósággal. A gondolatok és elvek lényege, súlya.

 

Egy maréknyi pénzzel a zsebében az öntelt és cinikus egyetemi professzor egy autó szervizben találja magát és a tulaj rémisztően spirituális feleségével kezdi felépíteni az új önmagát. 

Leírva így egy kifejezetten unalmasnak hangzó tini-regénynek tűnik, de mind saját maga, mind felesége és közös szellemi növésük és érésük az, ami csodálatos egyedi rajzolt világot alkot.

 

Szívfacsaró happy end a végén amit egy, a Földbe csapódó elkerülhetetlen meteor tesz semmissé.

 

Egy tipikus felnőtté-válás történet, szokatlan, de egyáltalán nem erőszakolt művészi rajzolással. Egy picit szabad a borító alapján ítélni, hogy mi van belül.

Asterios Polyp - HC V2009 #1
ComicVine: 236132
Copyright: © Pantheon Books
Író(k): David Mazzucchelli
Rajzoló(k): David Mazzucchelli
Színező(k): David Mazzucchelli
Betűző(k): David Mazzucchelli
Borító: David Mazzucchelli
Kapcsolódó rövid
Egy boldog szomorú történet

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.