A cím félrevezető kicsit. De csak egy kicsit.

Ha azt hiszed hogy egy nyuszifüles általános iskolás lány epic harcok közepette szörnyeket öldögél, több száz oldalon át, akkor csalódni fogsz. Mert ez nem arról szól. Legalább is, nem teljesen.

 

Spolier nélkül nehéz erről beszélni, úgyhogy light-os spolier tagek-ben majd jobban kifejtem.

 

Kifejezetten tudom ajánlani minden kb 15+ évesnek.

Míg egy ötödikes lányról szól, a legkönnyebben korabeli vagy a kicsit fiatalabbak tudnának azonosulni vele, azért a téma és néhány megnyilvánulása Barbarának (főhősünk) nem teljesen megfelelőek kisiskolásoknak.

 

Meg hát ott vannak az óriások és titánok.

Ha érdekel egy erős, kirekesztett női/lány főhős története ahogy megbirkózik külső és belső démonjaival és nem zavar a minőségi, manga szerű rajz és a torokgombócokat keltő titkolózó szöveg, megéri megnézni.

Ha tetszett Bryan Lee O'malley Seconds[1] vagy Lost at sea[2] műve, akkor szerintem ez is fog.

 

Spoileresebben, részleges összefoglaló:

Barbara Thorson (érted, Thor fia aki nagy kalapáccsal öl szörnyeket) szereti a D&D-t. Barátai nincsenek, mert furcsán viselkedik, öltözködik és azt állítja Ő szörnyeket öl. De csak azok a szörnyek léteznek, amiket te hozol létre. Apja és anyja elváltak, bátyjával és nővérével él együtt. Állandóan bajba kerül az iskolában, visszaszól a tanároknak és a kötözködő nagyobb diákoknak is.A kedvencem amikor pofán vágja az iskola pszichológust.

Egy szörny van, fenn a lakás emeletén. Amivel nem mer szembenézni. Nem akar. Az anyja rákos beteg és haldoklik.

Készül, készül a küzdelemre, csapdát állít, hogyha majd eljön az ideje, szembe tudjon szállni a szörnnyel. De ez egy olyan harc amit nem nyerhet meg.

I Kill Giants - TPB V2010 #1
ComicVine: 337091
Copyright: © Image
Író(k): Joe Kelly
Rajzoló(k): JM Ken Niimura
Színező(k): JM Ken Niimura
Borító: JM Ken Niimura
Kapcsolódó rövidek
Szerintem is
Óriásokat ölök

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.