A csillagok háborúja.

 

Fontos megkülönböztetés az elején a "The".

Ez nem az a Star Wars amit keresel...

 

George Lucas egyik első befejezett, de késznek nem igazán mondható forgatókönyvét veszi alapul illetve az első design skicceket amik sose jutottak el a jelmez-, díszlet-tervezőkhöz.

Ez az anyag vagy egy tucat alkalommal került még átalakításra mielőtt nekiláttak volna a forgatásnak. Ebből következően NAGYON eltér néhol itt-ott mind karakterekben, mind eseményekben az Új reménytől. És pont ez a csodálatos benne, mert annyira agytekerő dolgok vannak benne, hogy amikhez már évtizedek óta hozzá van szokva az ember, az itt teljesen máshogy van.

 

Darth Vader nem a Sith rosszfiú, hanem csak egy tábornok szerű valaki, és van A Sith "Jedi-Bendu" akinek a nevét se tudjuk ha jól emlékszem...

Van egy fiatal Annikin Starkiller-ünk és egy Luke Skywalker-ünk aki az öregebb idősebb, bölcsebb mestere Annikin-nak. Aztán ott van Ben Kenobi, aki meg csak egy sima tábornok, Han Solo egy nagy zöld űrlény aki nem igazán szeret beszélni.

 

Halálcsillag nincs, de Űr Erődítmény van, a TIE fighter-eket meg mini kétszemélyes Csillagrombolók váltják ki.

 

Szóval, néha vannak olyan csavarok benne, amiket 10x kellett elolvasnom, hogy ebben az új univerzumban el tudjam helyezni, hogy ki kicsoda kinek az oldalán áll meg mi a kapcsolat köztük.

 

De összességében nem rossz. Star Wars rajongóknak kötelező, hivatalos pecséttel ellátott "Mi lett volna ha majdnem há-há" típusú kiadvány.

Természetesen nem kánon, de hát nem is az a célja, csak egy másik köntöst mutatni egy plusz betekintés Lucas néha rémisztő elméjébe.

The Star Wars - HC V2014 #1
ComicVine: 460410
Copyright: © Dark Horse Comics
Író(k): J. W. Rinzler
Rajzoló(k): Mike Mayhew
Színező(k): Mike Mayhew
Betűző(k): Michael Heisler
Borító: Nick Runge
Szerkesztő(k): Freddye Lins, Randy Stradley

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.