Ez egy elég jó időutazós sci-fi szerűség.

 

Viszont sajnos nehéz róla úgy írni, hogy a plot-ról ne essen egy adag szó, úgyhogy csak óvatosságból, most spolier block-ba megy a következő pár bejegyzés.

Az első füzetből:

A történetünk úgy indul, hogy egy csapat fiatal talál az erdőben egy bunkert. Már a bejáratnál a saját neveiket találják felvésve, így muszáj volt felfeszíteniük és betörniük. Bent saját kézírásukkal, saját maguknak címzett leveleket találnak, amiben olyan dolgokat olvasnak, amikről csak ők tudhatnak és utasításokat, hogyan kerüljék el a jövőben bekövetkező világvégét. Mert, ők lesznek a felelősek érte.

És innen indul az egész probléma, hisznek-e annak, ami benne szerepel, vagy sem. Tesznek ellene valamit vagy sem.

 

Az időutazásnak és a történelem megváltoztatásának az elméleti lehetőségének a boncolása leginkább, amiről szól.

Lehet-e, tudhatják-e, hogy volt ráhatásuk a jövőre? Vissza a jövőbe szerűen megváltozik egy fénykép és tudják, hogy megváltozott valami? Vagy egy alternatív/párhuzamos idősíkot hoznak ezzel létre és a jövőből visszatérő énjeiknek az életére nincs ráhatásuk? Milyen messze kell visszamenni, hogy tényleges változást érjenek el? Mekkora cselekedeteket, milyen mértékben kell meghúzniuk, hogy tényleges változás történjen? Hajlandóak-e terrorizmust és népirtást elkövetni a cél érdekében? Meg lehet-e egyáltalán változtatni a jövőt, vagy vannak dolgok, amiknek meg kell történnie, amik fix pontok ala' Doctor Who?

 

Kellemes ceruza szagú rajzzal, összeszedett dialógusokkal és írással, könnyen ajánlható, ha érdekel az ilyesmi.

Messze nem túlfilozofált vagy műtudományos, az időutazás maga egy blackbox, azzal ne törődj, mert nem az az érdekes ebben a képregényben.

The Bunker V2014 #1
ComicVine: 445247
Copyright: © Oni Press
Író(k): Joshua Hale Fialkov
Rajzoló(k): Joe Infurnari
Színező(k): Joe Infurnari
Betűző(k): Joe Infurnari
Borító: Andrea Sorrentino, Francesco Francavilla, Joe Infurnari
Szerkesztő(k): Charlie Chu, James Lucas Jones, Jill Beaton, Robin Herrera
The Bunker V2014 #6
ComicVine: 465071
Copyright: © Oni Press
Író(k): Joshua Hale Fialkov
Rajzoló(k): Joe Infurnari
Színező(k): Joe Infurnari
Borító: Joe Infurnari
Kapcsolódó rövid
Bizonyíték égetés

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.