Kell egy jó feminista képregény? Tessék, ez egy tökéletes példa.

Egy nagyon jó fiktív történet a második világháborúból egy német megszállás alatt lévő orosz területről ahol egy csapat orosz nő mesterlövész állítja meg a nyomuló német csapatokat.

Nem is annyira elrugaszkodott dolog, hiszen a Vörös Hadseregben szolgáltak a frontvonalon nők is, leghíresebb Lyudmila Mikhailovna Pavlichenko volt közülük. Ez nem egy polkorrekt, utólag valahogy megpróbáljuk beleerőltetni a múltba-féle történet a mű esélyegyenlőség nevében és csak a médiahűhó meglovaglására szánt szenzáció hajhász konzum cucc.

 

AMÚGY...

 

Ez egy nagyon jó háborús történet.

Személyes indíttatások, hazaszeretet és hűség. Önfeláldozás, aljas taktikák és fröcsögő vér. Minden, ami egy háború csak tud lenni. A legjobb része, hogy semmi őrültség nincs benne, semmi olyan, ami ne történhetett volna meg. Sima, hétköznapi emberek a gépezetben, ami felzabálja őket. Ahogy egyre jobban megismerjük a karaktereket a különböző történeteiket és egyre csak személyesebb lesz az egész, annál magával ragadóbb lesz.

Nem sok, nem kifejezetten hosszú, egy neki ülésre könnyen le lehet darálni, de szerintem érdemes és érdekes.

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.