Karnak

Most, hogy nem rég sorozatot csináltak az Inhumans[1]-ből, írok egy pár rövid sort a kedvenc Inhuman-emről, aki Karnak.

 

Ami az új sorozatot illeti, nincs értelme köntörfalazni, elég szarul kezdődött, szerintem senki se lepődött meg ezen és elég valószínű, hogy ilyen is marad. Kár érte, lehetne sokkal jobb is, de egy Trónok harcás X-man mentes kívülállókas hülyéskedésre nincs senkinek ideje. Főleg olyan CGI-al.

 

Gyors összefoglaló:
Az Inhuman-ek egy több ezer éves genetikai kísérlet maradványai, emberek spéci génekkel. Ha találkoznak a Terrigen gázzal bebábozódnak és átalakulnak. Erős monarchikus társadalmi berendezkedéssel, Király / Királynő, Herceg / Hercegnő, családi trónbitorlós dolgokkal.

 

És van itt egy Karnak nevű csóka, aki annak ellenére csikarta ki magából az emberfeletti képességeit, hogy átesett volna ezen az átváltozáson. Illetve elég előkelő pozíciót tölt be a királyi holdudvarban.

Ő a biztonsági és taktikai főtanácsadó, mert mindenben látja a hibát. Semmi sem tökéletes, semmi sem legyőzhetetlen.

Itt egy elég nagy erődítmény, több méter vastag betonfallal? Oda abba a repedésbe rúgjon bele valaki egy nagyot és kártyavárként fog összedőlni. Tíz tagból álló legyőzhetetlen szuper csapat? Foglaljátok le azt az ürgét és összeomlik az egész csapat. Mi ez a terv? Arra az ordító hiányosságra nem gondoltatok, hogy mi lesz akkor ha...

 

Egy elég magának való figura aki nem ismeri a tréfát. Illetve, ismeri, csak gyűlöli mert a gyengeség jelének tartja. Törte össze pár ember néhány csontját már egy rosszul elsütött szóvicc miatt.
Részben ő a spirituális útmutató is a többi "Embertelen" számára. Ő próbál rendes Inhuman-t faragni Ulysses[2]ből a Civil War II alatt, felszabadítani a teljes képességét.

 

Egy kis betekintés ennek az alaknak a lényegébe.

Karnak - The Flaw in All Things, Part 1 V2015 #1
ComicVine: 503561
Copyright: © Marvel
Író(k): Warren Ellis
Rajzoló(k): Gerardo Zaffino
Színező(k): Gerardo Zaffino
Betűző(k): Clayton Cowles
Borító: David Aja, Eric Powell, Gerardo Zaffino, Jim Cheung, Justin Ponsor, Kaare Kyle Andrews, Simone Bianchi, Skottie Young, W. Scott Forbes
Szerkesztő(k): Axel Alonso, Charles Beacham, Nick Lowe

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.