Filmes nevén Kingsman: The Secret Service[1]

 

Könnyű ajánlani azoknak akik látták a filmet és tetszett nekik. Nem tudnám rá mondani, hogy a képregény sokkal jobb mint a film, de azért egy kicsit mégis.
Ez képregényesebb, egy fokkal elvontabb, véresebb, kétségbeesettebb, viszont a brit lecsúszott munkásosztályból származó főszerepló jobban ki van dolgozva szerintem. Több idő van mindenre a képregényben.

 

Aki nem látta a filmet:

Ugyanaz a szerző mint a Kickass[2] képregénynek. A film[3] nem számít ebben az esetben, nem tudnám jó szívvel párhuzamba hozni a kettőt. Ha olvastad a Kickass-t, akkor nagyjából azt kapod amire számítasz.

 

Csóró bajos brit gyerek akit csak az ex-speciális osztagos nagybátyja tudja megmenteni a börtöntől. De, csatlakoznia kell egy nagyon tipp-topp "posh" titkos ügynökséghez. Nem elég keménynek lenni, kifinomultság is kell hozzá.

Otthoni problémák, erőszakos nevelőapa, brutál kiképzés és az utolsó pillanatban világmegmentő esélytelen küldetés.

 

James Bond-os abban az értelemben, hogy brit titkosszolgálat. De sokkal emberszagúbb. Az emberek nem tökéletesek, hiszen a világ sem az. Nem egy egyszerű fekete/fehér világ ahol valaki vagy jó, vagy rossz. Ha minden jól megy, egy sokkal alkalmasabb és kifinomultabb titkos ügynök kerül ki az akadémiáról, mint Bond, de sose semmi se úgy alakul ahogy kellene, nemde?

The Secret Service V2012 #1
ComicVine: 330580
Copyright: © Marvel
Író(k): Mark Millar
Rajzoló(k): Dave Gibbons
Színező(k): Dave Gibbons
Borító: Leinil Francis Yu, Sunny Gho
Szerkesztő(k): Nicole Wiley Boose

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.