Beszéljünk kicsit a Cartoon Network legjobb Samuraijáról[1].

 

2001-ben kezdődött egy zseniális rajzfilmsorozat[2] Genndy Tartakovsky[3] vezetésével. Négy évadig tartott a sorozat rendes bejezés nélkül annak ellenére hogy a szakmán belül és rajongók közt is elismert és kedvelt sorozatról volt szó. De különböző okok miatt, több mint egy évtizedig csak porosodott és Csipkerózsikaként várta, hogy történjen valami. Eredetileg egy egész estés film fejezte volna be a sorozatot, de ugyanebben az időben jelent meg a Pindúr Pandúrok film[4] amit borzasztóan fogadtak mind a kritikusok, mind a közönség, akkora anyagi bukás volt amit a kiadó nem mert megkockáztatni még egyszer egy Samurai Jack filmmel.

 

A 9 éves csöndet a 2013-tól megjelenő füzetek törték meg, úgy kellett a rajongóknak mint egy falat kenyér és míg nem volt egy kifejezetten nagy sikerű, nagy pénzt hozó beruházás, kicsit felkorbácsolta a tüzet.

 

2016-ban pedig elkezdtek pletykák szálldogálni, hogy lesz új évad. Évről-évre mindig voltak kamu értesülések egy filmről, új évadokról, de 2017-ben egy új előzetessel hivatalos lett, itt az ötödik, utolsó évad.

És ez a fő ok amiért erről a sorozatról írok. Mostanra vége lett az utolsó évad utolsó epizódjának is, vége, megkaptuk a lezárást. Ha valaki újonnan neki akar állni ennek a csodálatosan megírt és megrajzolt franchise-nak, akkor íme, itt egy pár kötet ami pluszt adhat hozzá.

 

 

Ezek a füzetek hoztak pár új történetet, hasonlókat mint amik a sorozatban voltak. Új és régi barátok, új kalandok és ellenfelek. Pontosan az van bennük amire számítana az ember, egy rajzfilmsorozatból készült kiegészítő képregény sorozat.

Néhány különálló történet több füzeten keresztül amik arról szólnak hogyan fog Jack visszajutni a múltba.

 

És míg ugyan van egy kvázi majdnem valamilyen lezárása a történetnek az oldalak között, sose volt hivatalosan teljesen kánon. Mindig lógott a levegőben egy hivatalos befejezés, film, reboot, akármi. Mivel megkaptuk az utolsó részt, ezért az végképp nem az igaz befejezése az egésznek.

 

Ajánlott fogyasztási sorrend:
1., 2., 3., 4. évad - Ezek a képregények - 5. évad.

Samurai Jack - Samurai Jack and the Threads of Time V2013 #1
ComicVine: 430790
Copyright: © IDW Publishing
Író(k): Jim Zubkavich
Rajzoló(k): Andy Suriano
Színező(k): Andy Suriano
Betűző(k): Shawn Lee
Borító: Andy Suriano, Bryan Turner, Craig Rousseau, Ethen Beavers, Genndy Tartakovsky, Jim Zubkavich, Rob Guillory, Sean Galloway, Sergio Quijada
Szerkesztő(k): Carlos Guzman
Samurai Jack - Samurai Jack and the Scotman's Curse V2013 #6
ComicVine: 448028
Copyright: © IDW Publishing
Író(k): Jim Zubkavich
Rajzoló(k): Brittany L. Williams
Színező(k): Brittany L. Williams
Betűző(k): Shawn Lee
Borító: Andy Suriano, Michael Avon Oeming
Szerkesztő(k): Carlos Guzman
Kapcsolódó rövid
Háháháhá
Samurai Jack - Samurai Jack and the Quest of the Broken Blade Part Five V2013 #15
ComicVine: 472943
Copyright: © IDW Publishing
Író(k): Jim Zubkavich
Rajzoló(k): Andy Suriano
Színező(k): Andy Suriano
Betűző(k): Shawn Lee
Borító: Andy Suriano
Szerkesztő(k): Carlos Guzman
Kapcsolódó rövid
Jack

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.