Ez egy szomorú történet egy kislány gyerekkoráról és felnőtté válásáról.

Meg egy jó adag történelem lecke is.

 

Marjane Satrapi[1] egy iráni születésű lány aki rosszkor volt rossz helyen. Az Irak–iráni háború[2] és az Iráni forradalom[3] idején kezdődik a történet, amikor is óvodásként és kis iskolásként teljesen a feje tetejére fordul az ország.

A háború, eltűnt rokonok, barátok és új szabályok. Mostantól sokkal korlátozottabb lett az élete a radikális vallási vezetők miatt.

 

Ez egy személyes elbeszélés hogyan élte meg ezt az egészet ő és a családja. Egy, az új rendszert elítélő és a továbbiakban is világinak maradni akaró kommunista világnézetű család lányaként.

Milyen volt amikor kitört a háború, milyen volt a puccs és hatalomátvétel, milyen volt amikor a szülei elküldték Ausztriába, hogy ott tanuljon és legyen nagyobb biztonságban.

 

 

Ez egy két kötetes regény, számomra az első sokkal érdekesebb volt mint a második. Értem, hogy egy teljesen másik, osztrák kultúrába beilleszkedni akár még nehezebb volt számára serdülőként, mint gyerekként otthagyni a szüleit.

 

De, mindenképpen egy érdekes olvasmány.

Kapcsolódó kiadványok
Persepolis - The Story of a Childhood V2003 #1
ComicVine: 140798
Copyright: © Pantheon Books
Író(k): Marjane Satrapi
Rajzoló(k): Marjane Satrapi
Színező(k): Marjane Satrapi
Betűző(k): Céline Merrien, Eve Deluze
Borító: Marjane Satrapi
Kapcsolódó rövidek
Very wise
Anyai ösztön

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.