No. 1 With A Bullet

Na, ez megint egy olyan, amiről nehéz lesz beszélni.

 

Elsősorban egy társadalom kritika az online zaklatásról, bullying-ről és a média kettős mércéjéről.

Nagyon kis mértékben sci-fi, igazából csak egy minimális körítése a történetnek, sőt, csak a MacGuffin maga túl high-tech azt ennyi.

 

Egyértelműen a 2014-es nagy celeb privát kép és videó kiszivárgás a képregény fő tárgya, az áldozat hibáztatás, megbélyegzés és hasonlók.

 

És ennek egy nagy hatalmas problémája van, hogy több füzeten keresztül az van az ember szájába rágva, hogy ez hű de rossz, meg milyen társadalomban élünk és hogy ezt senki sem érdemli meg stb, stb... Ja, "no shit". Emiatt a képregény első fele, kétharmada kifejezetten unalmas volt, mert persze, senki se akarja, hogy zaklassák, megvessék, lekurvázzák azért, mert a tudta nélkül, szex közben felvételt készítettek róla majd utána az kiszivárgott az internetre.

Tönkremegy tőle az ember párkapcsolata, megnézik az utcán, nem tud elmenekülni a hiéna bulvárosok elől, lassan beleőrül az egészbe. Ami a legjobb volt benne a dupla white knight-olás, ilyet még sose láttam, lenyűgöző. Mert, egy srác írta, ezt azért ne feledjük.

Illetve a kettős mérce, hogy amikor kiderül ki készítette a felvételt, a férfit meg imádja a romlott média és közvélemény, mert ez most a narratíva. Oké. Értjük. Rettenetesen szájbarágós, kifinomultság 0.

 

DE!

 

Ez után jön az, az az utolsó 2-3 füzet, ami miatt megéri a egész.

A titkos őrült rajongó, ki volt a hacker, ki szivárogtatott, ki követi árnyékként mindenhova az áldozatunkat. Ez a krimis detektívjáték és végkifejlet az, ami miatt megérte végig olvasni és az utolsó gondolat amivel zárul az egész, teljesen libabőrbe borítja az egész testet.

A vége szerintem nagyon jó, elgondolkodtató és megrázó.

 

A rajz oké, viszont a színezés az, ami kiemeli a tömegből. A sok lila / bordó / zöld kombók nagyon jól adják a hangulatot az aktuális eseményhez.

 

Nekem az eleje közepe eléggé nyögvenyelős volt, lehet másnak nem az, de még így is bekerül az ajánlatos kategóriába. Nem olyan hosszú ez, ami miatt később bánkódni kellene.

No. 1 With A Bullet V2017 #1
ComicVine: 634558
Copyright: © Image
Író(k): Jacob Semahn
Rajzoló(k): Jorge Corona
Színező(k): Jorge Corona
Betűző(k): Steve Wands
Borító: Jorge Corona
Szerkesztő(k): Erin Levy

All copyrights belong to their respective owners as attributed. These images and text are not intended to generate income.